Zvezdino vreme je došlo, kreće napad na srpski tron

Vreme čitanja: 5min | pet. 23.09.22. | 14:51

U dvorani Sportskog društva promovisan tim crveno-belih rukometaša za narednu sezonu. Škrbić: Već u prvom meču pokazalo se ono što sam pričao na početku mandata, imaćemo najborbeniju ekipu u ligi. Nenadić: Motivisan sam, uželeo sam se rukometa posle šestomesečne pauze

Zvezda čeka na titulu 14 godina. U međuvremenu, osvojen je Kup i Superkup Srbije 2017. godine pod komandom Nenada Peruničića. Skromni rezultati za nekada dominantan tim, najbolji u državi krajem prošlog i početkom ovog veka, učesnik polufinala Kupa kupova, nekada stalni član Lige šampiona. Poslednje dve godine bila je bitka za opstanak. Sada je okrenut novi list.

Ovog leta promene u klubu, dolazak legendarnog asa srpskog i svetskog rukometa Dragana Škrbića ulio je nadu zvezdašima da će poput košarkaškog i fudbalskog kluba trofeji da počnu da se slažu i u vitrinama rukometaša u Ljutice Bogdana. Stigli su novi sponzori, optimizam je zapljusnuo crveno-beli deo Topčiderskog brda.

Izabrane vesti

Ovog leta stiglo je osam novih rukometaša, vratilo se dete kluba, Draško Nenadić. Četa Ratka Đurkovića je na premijeri Arkus Superlige savladala favorizovani Dinamo iz Pančeva sa 35:33. Tri dana posle sjajnog početka sezone, u dvorani SD Crvena zvezda je upriličila promocija novog tima na događaju koji je nazvan "Zvezdino vreme rukometa". Na svakoj poziciji, crveno-beli ima po dvojicu, trojici igrača, dubok roster daje nadu da je moguća borba za trofeje ili makar ulazak među četiri ekipe i plej-of za šampiona.

Petak, 20.30: (4,90) Selestat (10,0) Eks (1,25)

Predsednik kluba Dragan Škrbić pozdravio je igrače, čestitao im na uspehu u prvom kolu i najavio velike domete ovog tima u ovoj sezoni, ali i narednim. Ovo rukovodstvo ima petogodišnji plan. Cilj je da Zvezda osvaja trofeje i igra na međunarodnoj sceni.

Znamo da neće biti lako, ali verujemo u cilj koji smo postavili. Daćemo sve od sebe da Zvezda ostvari rezultate kakve zaslužuje po renomeu kluba. Dajte nam podršku kada treba, kritikujte nas kada zaslužimo. Na prvoj utakmici u sezoni su pokazali ono što sam govorio i letos na promociji. Imaćemo najborbeniju ekipu. Pristup i odnos prema dresu biće na najvišem nivou", rekao je čelni čovek Zvezde.

Legenda našeg rukometa svestan je da je ovo tek početak građenje nove Zvezde.

"Pretenciozno je da mi pretimo bilo kome s obzirom da smo prošle godine igrali plej-aut. Naš cilj je naravno plej-of, a u plej-ofu je sve moguće. Sigurno da, ukoliko nam se ukaže prilika da osvojimo trofej već ove prve godine, da ćemo to uraditi. Ja bih rekao da Vojvodina, bez obzira na to što je promenila ekipu, najveći favorit. Ali mi sigurno nećemo da propustimo šansu ako nam se ukaže", izjavio je Škrbić.

Ratko Đurković je preuzeo ekipu krajem prošle godine, doveo je do prvog mesta u plej-autu. Posle skoro dva meseca priprema, 10 prijateljskih utakmica, crveno-beli su protiv Pančevaca pokazali da nekadašnji šampion krči put ka nekadašnjim visinama.

Odradili smo dobar posao u prelaznom roku, kao i tokom priprema gde smo imali odlične uslove za rad. Verujem da ćemo biti ispraćeni od strane rukovodstva, navijača. Imamo visoke ambicije ove sezone, želimo da se dokazujemo iz meča u meč. Igračima bih poželeo zdravlje i dobar rad, a na kraju sezone videćemo koliko će na nam to doneti”, istakao je crnogorski stručnjak.

Draško Nenadić (©Starsport)Draško Nenadić (©Starsport)

Dete kluba Draško Nenadić opet je u voljenom klubu. Prošle godine se posle više od decenije obreo u Zvezdi, ali ga je bolest (monunukleoza) odvojila s terena šest meseci. Od prvog dana avgusta je uz ekipu, sa kapitenskom trakom predvodi saigrače ove sezone.

Teško mi je pala odvojenost s terena šest meseci. Hteo sam što pre da igram. Mesec dana pre priprema sam počeo da treniram, odlično se osećam, fizički sam spreman, motivisan", rekao je kapiten Zvezde.

Šta je rekao Petar Nenadić?

"Srećan je zbog mene. Drago mu je da je Zvezda jaka, navijanje za ovaj klub je porodična tradicija".

Možda uskoro braća budu u istom dresu?

"To morate njega ga pitate, verovatno nije realno u naredne dve godine. Posle, videćemo".

Koliko može Zvezda?

"Ne bih ništa da prognoziram, dobro smo trenirali, ne bih da gledamo daleko. Nikad nije bilo ovako izjednačeno prvenstvo, da pet, šest ekipa imaju najviše ambicije. Već u nedelju nas očekuje gostovanje u Kragujevcu, težak meč. Neće bi lako da se osvajaju bodovi u gostima".

Može li Draško da bude i napadačka sila Zvezde u napadu?

"Spreman sam za igru u oba pravca. Poslednjih godina sam više igrao u odbrani, ali verujem da mogu da pomognem u napadu. Ovo je nova ekipa, dobro se trenira, dobra je atmosfera. Raduje me što smo imali skoro 500 gledalaca na premijeri u Šumicama. Drago je da se vraća interes za rukomet. Nadam se da će nas bodriti i najvatreniji navijači. Njihova podrška bi nam dobro došla, pogotovo u utakmicama kada nijanse odlučuju", zaključio je mlađi od braće Nenadić.

Novajlije u timu su pivotmen Branko Kankaraš, desno krilo Ramzi Majdub dolazi sa reputacijom reprezentativca Tunisa. Na Marakani mnogo očekuje od Izraelca Rotema Segala, desnog beka koga je želela i Vojvodina. Na poziciji levorukog beka iz Izraela je stigao Miloš Bujišić, nekadašnji junior Zvezde i prvotimac PKB-a. Crveno-beli misle i na budućnost. Dovedena su dvojica juniorskih reprezentativaca, sin Dejana Perića, Nikola, koji je branio boje Dinama iz Pančeva prethodnih godina i levo krilo Dušan Šmigić. Obojica su osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Portugaliji prošlog meseca. Iz Proletera je došlo desno krilo Uroš Kolundžić, najbolji strelac Zrenjaninaca prošle sezone. Poslednje pojačanje je levi bek Petar Panić. Smederevac je već branio boje Zvezde, a krajem prošlog meseca je stigao iz Rudara Kostolca gde je bio jedan od najbojih igrača.

Ugovori su produženi sa Ivanom Horvatom, Mirkom Đurovićem, Markom Kneževićem, Viktorom Matičićem, Đorđem Majesom, Milošem Blagojevićem i golmanom Dimitrijem Jelićem - oni su potpisali ugovore na dve godine, dok se mladi Sava Radovanović (2004), koji je debitovao za prvi tim u prolećnom delu sezone, obavezao na vernost naredne tri sezone. Aktivne ugovore imaju golman Janko Gemaljević, pivot Nemanja Vučićević, levo krilo Uroš Simić i levi/srednji bek Mihailo Šljukić.

Zvezda je sve jača i finansijski, organizaciono… Pored generalnog sponzora Grundfos, još jedna danska kompanija – Quardlock, stala je uz RK Crvena zvezda.

Bolji dani dolaze u Ljutice Bogdana...

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------


tagovi

RK Crvena zvezdaDraško NenadićDragan ŠkrbićRatko Đurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara